Football Manager 2015

Football Manager 2015 är spelet där du själv får kliva in i rollen som tränare för något utav världens professionella fotbollslag och verkligen leva ut dina inre fantasier.Ta dig an en storklubb ute i Europa och säkra sedan de titlar som finns inom räckhåll, eller börja istället lågt ner i seriesystemen och bygg därefter sakta men säkert upp en liten klubb från grunden. Möjligheterna är ofantliga och bjuder därför på många timmars spelande innan man känner sig klar med spelet.

Utvecklare och utgivare

Football Manager 2015 är precis som alltid skapat av Sports Interactive, men har sedan en tid tillbaka en ny utgivare med sig i bagaget. Numera är det nämligen det anrika spelkonsol-märket SEGA som tagit över efter Eidos. Även om det nu var ett tag sedan uppbrottet med den föregående samarbetspartnern, är det långt ifrån alla fans som är medvetna om vad som hände när de och utvecklaren Sports Interactive valda att gå skilda vägar genom en uppgörelse 2004.De som följt spelserien under en längre tid märkte mest troligt av det plötsliga namnbytet från ”Championship Manager”, till ”Football Manager”. Det var just uppgörelsen från 2004 låg till grund för detta eftersom de båda partnerna kom överens om att Eidos skulle få rättigheterna till det äldre namnet efter uppbrottet, medans Sports Interactive skulle behålla sina rättigheter till källkoden av spelet. Trots namnbytet till ”Football Manager”, är det med andra ord få andra saker som ändrats bortsett från den naturliga utveckling vi vanligtvis ser mellan olika årgångar och utgivningar av spel generellt.

Kritik

FM 2015 har både fått ta emot både ris och ros från fans och kritiker (främst ros). Den största problematiken verkar vara det faktum att det görs betydligt fler defensiva blunders än i FM 2014, men på det stora hela ser som sagt majoriteten det senaste släppet som en klar förbättring överlag.Om du aldrig tidigare spelat något spel från denna spelserie men länge varit sugen att testa så vänta inte! Även de som vanligtvis inte har mycket till övers för data- och tv-spel fastnar lätt för Football Manager, med stor sannolikhet för att det finns så pass många kopplingar till verkligheten och riktig fotboll. Är du fotbollskunnig i allmänhet, sysslar med sports betting, eller själv spelat fotboll på högre nivå, har du därigenom en rad fördelar mot vanliga människor när det kommer till Football Manager 2015. Att instinktivt veta om hur man statistiskt sett plockar isär en defensiv fyrbackslinje eller besegrar ett offensivt lag som Barça, kommer göra dig till en vinnare och ge dig stor underhållning i mängder av timmar framöver.